Fnitter och flit

Igår, 15 mars, träffades några kreativa damer igen. Denna gång provade vi på tovning. Madde lärde oss konsten att rulla ull till en ”tulpan”. Den kardade ullen rullade vi och rullade vi, tillsammans med såpa och vatten. Mer ull och bollen blev större och större. När vi var nöjda skars det två skåror i bollen och, tro det eller ej, en vacker blomma, liknande en tulpan, visar sig. Se bilder i fotoalbumet.

 

Fnitter och flit 12 april 2016

Den 12 april gör vi ett besök hos Mimmi som är en lokal, superduktig förmåga på möbeltapetsering och nytillverkning av möbler. Vi planerar göra ett besök i hennes möbelverkstad i Vollsjö, där hon presenterar och visar runt vad man kan göra. Kanske tänder detta en ny inspiration hos dig att börja/fortsätta med detta hantverk.

Återkommer med mer information om tid, kostnad mm.

Fnitter och flit

Program för fnitter och flit våren 2016.

 

Tisdag 19 januari: planering.

Torsdag 18 februari: tillverkning skålar av gamla kort/vykort.

Måndag 14 mars: ulltovning.

Tisdag 12 april: besök hos Mimmi, möbeltapetserare.

Onsdag 18 maj: aktivitet ännu ej bestämt.

Torsdag 8 juni: aktivitet ännu ej bestämt

Fnitter och flit

Vi träffades några tjejer! den 17 februari. Dagens tema var att göra små korgar av gamla kort. Pga diverse olika orsaker blev vi bara 4 stycken men vi hade roligt ändå. Det klipptes, virkades, syddes och klistrades. Se gärna i fnitter och flits fotoalbum. Se även facebook.

Fnitter och flit

Hej alla. Nu har vi haft vårt planeringsmöte inför hösten. Idéer saknades inte och ämne och datum bestämdes efter en rejäl kvällsfika som Ulla hade fixat.

Fnitter och flit

Så träffades vi igen denna ganska ljumma försommarkväll. Ingegerd hade tagit sig ända hit från Baskemölle, för att sy nya gardiner och ny duk, vackert gulrutigt, UTAN hjälp av strykjärn! Barbro lagade ett vackert handvirkat överkast. Karin hängde på Britt-Maries idé, klä en plåtburk med romantisk tapet. Britt-Marie förvandlade en julkakburk till en sommarkakburk med vackert mönstrad tapet. En knopp på locket blev det också. Ulla tillverkade gulliga, väldoftande tvålar i olika former och färger. Bodil gjorde som hon lovat, fixade slutgörat på pippi-tröjan. Hopp finns att den är klar på måndag.

Förutom allt flit hann vi med att dricka kaffe och äta mackor. Trevlig kväll. Se kort under foto./Bodil

Fnitter och flit

Alla flitiga fnittrare. Så är det åter dags att träffas. Nu på onsdag, den 20 maj. Då är ämnet, FRITT. Idén lånad från Karlavagnen. Den som vill göra Spa-grejer kan göra det. Se Ullas mail. Jag för min del får nog sticka, tröjan skall vara klar till den 25 maj. Barnbarnet fyller 4 år då. Har jobbat med den i 2 år!!!

Välkomna.

/Bodil

Blomsterkväll i påskens tecken

Den 30 mars träffades några (9 tror jag vi var) pysselsugna damer i Sockenstugan. Vi mottogs av Grethe Kehler tillsammans med kompis och dom hade med sig  massor med material. Blommor, ägg (små och stora), kvistar, kransar, mm. Massor av färdiga produkter att bli inspirerad av och det blev vi! En aktiv kväll där vi dock någon gång tillät oss ta en kopp kaffe/te och en macka med goda pålägg. Ulla hade fixat och dukat upp detta goda smörgåsbord. Kreativiteten var imponerande och om jag lyckas med konststycket att lägga in bilder från kvällen så kommer några snart. Mycket trevlig kväll! /Bodil